top of page

WORKSHOPS: AANBOD PER LEEFTIJD

Actieve kunsteducatieve workshops op maat van de doelgroep.

Zelfontdekking, experiment en kennismaking met een kunstproces staan hier steeds centraal.

Elke workshop start met een opbouwend gesprek vertrekkend vanuit een beeld, boek, kunstenaar, onderwerp. Vervolgens is er een verkenningsopdracht waarbij we het onderwerp verbreden/verdiepen. Tenslotte werken we ons creatief proces uit naar een artistiek resultaat en eindigen we met een terugblik op de workshop.

IMG_3638.JPEG

KASTEEL en zon

Aan de hand van het kunstwerk 'Kasteel en zon' van kunstenaar Paul Klee maken we een eigen droomkasteel. Daarvoor moeten we eerst goed kijken naar vorm en kleur. Tot dat inleving en fantasie de hele functie overneemt!

#architectuur #fantasie #vormen #kleuren

IMG_3521.JPG

Papierkunst

Een ontdekken in het vervormen van papier. We gebruiken blaadjes uit oude boeken waar iets poëtisch uit ontstaat! Hoe doen papierkunstenaars dat? We zoeken het uit en maken zelf een papierkunstwerk.

#papier #recycle #knippen #frommelen #scheuren #plooien

IMG_3539.JPEG

Slapende boer

Een workshop waarbij de techniek houtskool centraal staat. Dankbaar materiaal waar de kunstenaar Constant Permeke meester in was! We vertrekken vanuit zijn kunstwerk 'De slapende boer' tot we allemaal zelf slapende boertjes en boerinnetjes worden.

#silhouet #levensgroot #lichaamsexpressie #techniekhoutskool

IMG_2368.JPG

De tuin van Matisse

Henri Matisse was een kunstenaar die knippen en plakken hetzelfde vond als schilderen een beeldhouwen tegelijk. We proberen de controle over onze schaar te verliezen, gebruiken vorm en restvorm, zo creëren we samen een reuze kleurentuin!

#vormenleer #groepswerk #collage #grootwerken

PHOTO-2019-02-22-08-47-53.jpg

ROTHKO LANDSCHAP

Mark Rothko was een kunstenaar die de taal van de kleuren heel goed begreep! Hoe kijken de kleuters naar kleur? Via een kleuren labo maakt iedereen een eigen kleur. We zetten onze zelfgemaakte kleuren om in een abstract schilderij.

#kleurenleer #kunstbeleving #abstract #landschap

DSC03993.JPG

kunst in actie

Beeldende kunst & lichaamsexpressie!

Bij elke beweging laten we een spoor na. Een opbouwende zoektocht naar lijn-kwaliteiten vanuit een actie. Met wasco en verf gaan we aan de slag op het ritme van de muziek.

#actionpainting #lichaamsexpressie #spoorachterlaten

bottom of page