WORKSHOPS: AANBOD PER LEEFTIJD

Actieve kunsteducatieve workshops op maat van de doelgroep.

Zelfontdekking, experiment en kennismaking met een kunstproces staan hier steeds centraal.

Elke workshop start met een opbouwend gesprek vertrekkend vanuit een beeld, boek, kunstenaar, onderwerp. Vervolgens is er een verkenningsopdracht waarbij we het onderwerp verbreden/verdiepen. Tenslotte werken we ons creatief proces uit naar een artistiek resultaat en eindigen we met een terugblik op de workshop.

IMG_3638.JPEG

KASTEEL en zon

Aan de hand van het kunstwerk 'Kasteel en zon' van kunstenaar Paul Klee maken we een eigen droomkasteel. Daarvoor moeten we eerst eens goed naar vorm en kleur kijken. Tot dat de fantasie de hele functie overneemt!

IMG_3521.JPG

Papierkunst

Welke handelingen kunnen we met papier doen? We gebruiken papier uit oude boekjes waar we duizend en één dingen mee kunnen doen! Hoe doen papierkunstenaars dat? We zoeken het uit tot we zelf een papierkunstwerk maken.

IMG_3539.JPEG

Slapende boer

Een workshop waarbij de techniek houtskool centraal staat. Dankbaar materiaal waar de kunstenaar Constant Permeke meester in was! We vertrekken vanuit zijn kunstwerk 'De slapende boer' tot we allemaal zelf slapende boertjes en boerinnetjes worden.

IMG_2368.JPG

De tuin van Matisse

Henri Matisse was een kunstenaar die knippen en plakken hetzelfde vond als schilderen een beeldhouwen tegelijk. We proberen de controle over onze schaar te verliezen, gebruiken vorm en restvorm, zo creëren we samen een reuze kleurentuin!

PHOTO-2019-02-22-08-47-53.jpg

opweg naar Rothko

Mark Rothko was een kunstenaar die de taal van de kleuren heel goed begreep! Hoe kijken de kleuters naar kleur? En wat als we zelf een kleur mogen maken! Hoe zouden we onze zelfgemaakte kleuren vertalen in een schilderij?

DSC03993.JPG

kunst in actie

Beeldende kunst & lichaamsexpressie!

Bij elke beweging laten we een spoor na. Een opbouwende zoektocht naar lijn-kwaliteiten vanuit een actie. Met wasco en verf gaan we aan de slag op het ritme van de muziek.