top of page

FAMILIE WORKSHOPS

Workshops met een vrije in en uitloop!

Basisformule: diverse creatieve werktafels, ingericht binnen een thema, staan op een open locatie.

Toegankelijk voor jong én oud. Omdat creativiteit een noodzaak is in elke ontwikkeling, ongeacht de leeftijd! Samen experimenteren, creëren en een fijne tijd beleven staan steeds centraal.

Zeer geschikt voor een kinderenkunstendag, familiedag, schoolfeest of andere kunsteducatieve evenementen.

Optische illussies

Ooit al gehoord van een Zoötroop of een Möbius? Ze behoren tot de curiositeiten van de Optische Illusies. Kunstenaars zoals Esher en Arcimboldo vonden ook hun inspiratie in de verrassende wereld waar niets is wat het lijkt. In deze doorlopende workshop kan jong en oud vrij komen experimenteren.

familie wapenschild

In het kader van Erfgoeddag, is de workshop "Wapenschild" ontwikkeld voor de hele familie. Via vorm, kleur, wapendier en persoonlijke invulling, maak je een eigen wapenschild vol symboliek.

natuur

We gaan opzoek naar bijzondere vormen uit de natuur. Zoals een slak, dat is niet zomaar een slijmerig beestje, als je goed kijkt draagt het iets prachtig op zijn rug. En er zijn schitterende architecten die in het bos wonen.. In deze doorlopende workshop kunnen kinderen samen met ouders tekenen, schilderen en knutselen met natuurlijk materialen.

Kunst & wetenschap

Weet jij wat voor geluid glas kan maken? Welke wonderbaarlijke monstertjes in jouw huis te vinden zijn? Ontdek hoe je je eigen hersenen kan misleiden en wat een illusie is. Of hoe je met kelur en vorm kan experimenteren.

bottom of page